FRI FRAKT
- EXPRESSFRAKT
 
FAKTURA 
- BETALA I EGEN TAKT

INFO@ENKLABLOMMOR.SE

 
 

RECEPT!
Hur kan man använda allt som odlas i trädgården? Här är några enkla, nyttiga eller snabba recept att testa. Många av recepten är lchf recept och gi recept.

Chili 
De två chiliplantorna, den milda sorten bon bon, har gett så många chili. Min man kom hem en dag och berättade att kocken på hans arbete hade lagat något riktigt gott och ENKELT med chili. Han berättade att man steker chilin och saltar enligt behov.

Vi testade det och det smakade så gott. Så häll på en god olivolja, lägg ner med chilin i stekpannan och stek på tills de får färg. Servera till maten. Den milda sorten chili kan även barnen få äta hur mycket som helst av. 


chili, odla chili

Plocka chili


chili, odla chili

Stek hela chilin (med kärnor och allt) i god olivolja!

chili, odla chili

När chilin har fått färg och blivit lite mjuka, så är de färdiga att äta!


SEPTEMBER RECEPT

Rödbetor kokta. Ett recept med rödbetor. Olika recept, mat recept. Många lchf recept och gi recept.
Rödbetorna har växt till sig ordentligt och fina är de också, som tur har inte mördarsniglarna varit där heller. Smaken är len och mild, så ibland äter jag dem råa. Det är också gott att koka rödbetorna i saltat vatten och servera dem ihop med chevre, fetaost eller getost. Jättegott!

 
 

AUGUSTI RECEPT

KLADDKAKA

Denna kladdkaka innehåller Enkla Blommors milda chili - bon bon och en liten touch av habanero, just för att den milda chilin är väldigt mild i smaken. Om man vill ha lite smak av hot chili blandar man i lite av habaneron - men var försiktig med den.

Kladdkaka kan man även servera på barnkalas, men då hade jag inte blandat i habanero. Chilin - bon bon, kan både odlas av barn och ätas av barn.

Det är en underbar kladdkaka är god att äta varm eller kall dagen efter. Servera gärna grädde till.

kladdkaka, recept kladdkaka, kladdkaka kladdig, kladdkaka choklad, kladdkaka utan ägg, recept på kladdkaka, kladdig kladdkaka recept, vit kladdkaka, kladdkaka med choklad
RECEPT KLADDKAKA MED CHILI
1-2 mild chili BONBON(finhackas)
1 kryddmått habanero (finhackas)
125 g smör
150 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
3 ägg
6 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Smält smöret och blanda i chokladen. Vispa upp ägg och socker och blanda ihop alla ingredienser. Häll i form 22 cm i diameter. 20 min i 180 grader. Ta ut kladdkakan innan om du vill ha den riktigt kladdig. Servera med grädde.

KAN ANVÄNDAS TILL RECEPTET

CHILI - MILD - 12 FRÖN
En mild chilisort som passar alla. Skörda Chilin när den blir gul. Chili kan användas i grytor,...
65:-
 
 

ägg, koka ägg, ägg recept, ägg kalorier, kokt ägg,recept, mat recept, lchf, lchf recept


Recept Koka ägg - strö på chili salt
Ett ägg innehåller protien som är bra för alla, och speciellt för er som tränar mycket. Protein behövs för att bygga upp muskler. Så jag äter minst ett ägg om dagen.

Prova ha chili salt på ägget, det är riktigt gott. Om du inte vill få i dig så mycket salt, minska saltet när du gör chili salt och lägg i fler chili istället. Välj bara en mildare sort om du inte gillar den heta chilin. Chili ökar förbränningen i kroppen och ägget hjälper till att bygga muskler. En perfekt kombination!

 

Smoothie, riktigt gott recept smoothie, smoothie banan, nyttig smoothie, smoothie hallon, smoothies, smoothie lchf, mango smoothie, lchf, lchf recept,gi recept.jpg

Sallads smoothie blir det mycket av just nu!

Frön att odla för att göra receptet