FRI FRAKT
- EXPRESSFRAKT
 
FAKTURA 
- BETALA I EGEN TAKT

INFO@ENKLABLOMMOR.SE

 
 ENKLA BLOMMOR


I början av år 2014 startade jag företaget Enkla Blommor. Visionen är:

"att det ska vara roligt och inspirerande att odla"


Intresset för lättodlade frön fick jag då jag upptäckte hur enkelt det var.

För några år sedan köpte jag många olika frösorter. Jag direktsådde alla frön i trädgården och väntade spänt på vad som skulle komma upp ur jorden. Men det hände inte mycket, förutom med tre sorter. Orsaken till varför jag bara hade lyckats med tre sorter var, att alla fröer inte går att direktså i trädgården, många fröer måste förkultiveras inomhus eller i växthus. Plats till förkultivering fanns inte då vårt hus var väldigt litet och växthus hade vi inte. Så mina alternativ var att:
- direktså fröer i trädgården eller köpa färdiga plantor. Jag bestämde mig då för att: de blommor som var fina och kunde direktsås i trädgården, skulle jag själv prova att odla fram. Resten kunde jag köpa färdiga. Då jag hade lyckats med tre frösorter så visste jag att det var den nivån jag skulle börja med. Det var då jag blev intresserad av blomfrön som kan direktsås i trädgården. Jag skulle bara hälla ut fröna på jorden (förutom vissa sorter som ska ner en bit i jorden) och sedan vänta på att fröna gror och blir till blommor. Enklare kan det inte bli... 

Annat som var viktigt med Enkla Blommor

Förutom att det skulle vara enkelt så var det även viktigt:
- Att välja ut bra och tåliga frösorter. Blommorna skulle vara vackra. Grönsakssorterna skulle vara smakrika och ekologiska. 
- Att förpackningarna skulle vara återanvändbara. Att man kunde torka fröna från blommorna och grönsakerna och fylla förpackningarna med egna frön. 

- Att det skulle vara frön så att det räcker minst en säsong.

- Att alla frön skulle vara lättodlade och passa alla oavsett odlingserfarenhet.

- Förpackningarna skulle vara vackra och uppskattade att ge bort som present.

Förpackningarna skulle inte blåsa iväg när man sår fröna ute i blåsigt väder, vilket det är i början av våren.

Förpackningarna skulle klara av slitage från väder och vind och hålla sig vackra i många år.

Förpackningarna skulle passar bra som inredningsdetalj i hemmet.


Information och hjälp på hemsidan
Utöver förpackningarna så ville jag att det skulle finnas hjälp på hemsidan med hur man sår fröerna. Även om jag har valt de allra enklaste sorterna så behöver man ändå lite hjälp på vägen. Så jag uppdaterar sidan med hjälpsidor/bilder så ofta det går. Den kommer att bli mer och mer pedogogisk. Jag hoppas att du kommer att gilla Enkla Blommor lika mycket som jag gör.
 

Lite om mig själv...
Förutom arbetet med Enkla Blommor så använder jag min tid med min fina familj. Oftast är vi ute på olika äventyr och hittar på roliga saker, om vi inte är ute i trädgården förstås... 

Min familj
Här är våra fyra barn: Liv (2016), August (2014), Helge (2012) och Smilla (2010).Och här är jag (Adela) som driver Enkla Blommor och min man Lars som arbetar med annat.