FRI FRAKT
- EXPRESSFRAKT
 
FAKTURA 
- BETALA I EGEN TAKT

INFO@ENKLABLOMMOR.SE

 
 

Mangold 

Latinskt namn 
Beta vulgaris ssp. vulgaris v. Vulgaris

 
Mangold är en lättodlad växt som man kan skörda två år i rad.
 
mangold, grön, ekologiska fröer, ekologisk, ekologiskt, odla i kruka, odla, odla inomhus, frön, odla frön, frö, seeds, fröer, pallkrage odla, odla i pallkrage

Varför ska man odla Mangold?

Vill man leva länge och ha ett friskt liv så ska man satsa på att äta Mangold ofta. Mangold är en riktig vitamin- och näringsbomb. Den stärker hela din kropp från ögon till skelett och motverkar depression.
 

Att odla mangold

fröna växer i alla typer av jordar, men växer bäst i mer tung jord, gärna lerhaltig. Man behöver inte heller vara försiktig med att gödsla jorden – Mangold älskar en välgödslad jord. Att odla mangold är väldigt enkelt. Man kan direktså den i maj, helst inte innan då den kan drabbas av stocklöpning. Mangold finns i olika färger; grön, gul och röd.
Skötsel av mangold
Lätt som en plätt. Den är väldigt självständig och behöver inte pysslas om. Den klarar sig själv helt enkelt. Har man fått ner fröna i jorden så är det bara att invänta att de vitaminrika bladen ska växa upp. Det tar inte längre än 6 veckor innan man kan gå igång med att skörda de första bladen.
 


Ekologisk Mangold

Om man sår ekologisk mangold i ekologisk jord så kan man få helt ekologiska mangoldblad utan att behöva använda kemikalier. Det är inte många skadeinsekter eller skadedjur som är intresserade av denna grönsak, så var inte rädd för att få ha den ifred.
 


Skörda Mangold

Bladen klipps allt eftersom de växer upp, efterhand växer det upp nya blad. Därför behöver man inte så mangold i omgångar, då nya blad hela tiden växer ut bara man klipper dem.
 


Recept Mangold

Klipp nya fina blad, värm upp stekpannan, lägg på riktigt smör och stek bladen snabbt i pannan. Riktigt mumsigt! Bon appetit.

ODLA MANGOLD

MANGOLD - 150 FRÖN
EKOLOGISKA FRÖER - MANGOLD
54:-