FRI FRAKT
- EXPRESSFRAKT
 
FAKTURA 
- BETALA I EGEN TAKT

INFO@ENKLABLOMMOR.SE

 
 

BLOGG - ENKLA BLOMMOR 
Här kommer alla nyheter från Enkla Blommor


2017
Då Enkla Blommor växer i raketfart, så används just nu all tid till alla beställningar - ni ska ha era paket så snabbt som möjligt! Om det blir lugnare, så lovar jag mina vänner att uppdatera med nya foton och info.

Och kom ihåg: Enkla Blommor har expressfrakt så ni får era beställningar oftast bara efter EN arbetsdag! 

cdon_enkla_blommor
NYHET! Enkla Blommor växer & får fler & fler samarbetspartners. Nu finns även Enkla Blommor på cdon.com!

SNART ÄR DET JUL...
Funderar du vad du ska köpa för julklappar i år eller letar du efter en present till julklappsspelet? Enkla Blommor passar perfekt för detta och gör garanterat alla glada. Enkla Blommor ger er 25% rabatt på ALLA frön, hur bra som helst!
jul, god jul, jul bilder, jul 2016, bilder jul, god jul bilder, en riktig jul, julklapp 2016


HÖST

Just nu är det superbra erbjudande i butiken! Passa på att fynda

SOMMAR HOS ENKLA BLOMMOR

vallmo, ringblomma, ringblommor
NY BLOMKOMBINATION
Se vilken häftig blomkombination - ringblommor och opievallmo. Det blev väldigt fint ihop. Om du precis som jag gillar denna kombination så finns den här: 

vallmo
SVART PIONVALLMO
VILKA BLOMBOLLAR - Denna kan man heller inte få för många av... det är tur att den sprider sig.


gurka
GURKA
Gurkfrön direktsåddes i jorden i år och plantorna har tagit sig jättebra. De växer ganska snabbt när de väl kommit igång så vi hoppas på att kunna skörda av den om två veckor. Den vill ha mycket vatten förresten så glöm inte vattna när det inte har regnat på någon dag. 

gurka
Gurkor
Små gurkor kikar fram...


krasse
Gurkor och buskkrasse
Jamen, denna kombination är väl också väldigt fin ihop. Testa det nästa gång, så blir gurklandet mycket finare :0)


bönor
Bönor
Bönorna hänger fint över den höga pallkragen. chili, odla chili
Chili
Chilin har fått stå utomhus sedan början av juni och det har den klarat bra, även om det har regnat en hel del. Den har inte mognat, då vi inte har haft så många soliga och jättevarma dagar. Kanske den går att äta snart ändå? dill
Dill
Dillen blommar och används i maten, mest då i salladen och i olika såser Det blir kanske någon kvar till kräftskivan, det hade varit bra. Annars så löser det sig ändå :0).

tomat, odla tomat
Tomat
Mumsiga tomater plockas in några gånger i veckan. De gillas av alla i familjen, även vår lilla August som är 1,5 år har lärt sig att plocka tomater och jag ger honom en tallrik så kommer han in med några stycken varje gång. Ibland så är de lite väl gröna, men det gör ju ingeting. Jag lägger dem bara på fönsterkarmen så mognar de efter ett tag :0).

tomat, odla tomat
Tomater
Tomatplantor som har planterats ut i pallkragar. Men har inte hunnit mogna ännu.  tomat, odla tomat
Tomater och chili
Det är enkelt att odla tomat och chili i odlingssäckar - speciellt när det har regnat så mycket. Jag har inte behövt vattna ofta och har även täckt jorden med lite gräsklipp för att hålla på fukten bättre i säckarna. Och snyggt är det också...sockerärtor
Sockerärtor
En av det mumsigaste man kan odla. Nyttigt godis som är populära även i år.

Dagens fångst
Grönsakerna växer på i trädgården och nu kan festen äntligen börja! Idag blev det mackor till lunch. Det blir ganska tråkigt med bara ost eller leverpastej. Så för att krydda till det lite, tog jag en runda i trädgården och hittade en massa gott. Rädisor, mangold och spenat som hade växt till sig rejält de senaste dagarna. Till slut så blev tråkmackan en riktig lyxmacka, med färska grönsaker fyllda med vitaminer. 

macka, rädisor, spenat, mangold
 
Tråkmackan som blev till en lyxmacka...

rädisor 
Rädisorna som fångades idag... saftiga och krispiga. I nästa vecka är det dags att så en ny omgång.

spenat
Se på spenatbladen som de har vuxit till sig - proppfyllda med järn.


mangold
Mangolden är ännu större än spenaten. Några blad var stora som vitkålsblad.För publicister och bloggare - www.tipser.com

Enkla Blommor har ett samarbete med www.tipser.com. Är du publicist eller bloggare så finns det nu möjlighet att sälja Enkla Blommors fröer från din blogg/sida och tjäna pengar på det. Så anmäl dig på Tipser idag och kom igång! Det är hur enkelt som helst! Glöm inte bara att lägga till "Enkla Blommor" i din butik!

Läs mer här: http://www.tipser.com/Help/GetStarted
DET HÄNDER MYCKET HÄR...


TOMAT
Tomatplantorna står inomhus mot söderriktning. Det tar nog inte många dagar innan de börjar att bli röda. Snart ska en del av tomatplantorna vänjas till att stå ute, inte i direkt sol, och tas in igen på kvällen. Efter en vecka eller två, ska de planteras ut i pallkragar och odlingssäckar. Det är först i juli som man kan skörda tomaterna som har fått växa upp där ute, medans dem som står inomhus går att skörda snart.

gräslök
GRÄSLÖK

Gräslöken från förra året blommar i år. Det går ändå att skörda den och använda den i maten. Då vi använder en hel del gräslök i maten har jag såklart sått en massa ny gräslök i år också. Blommorna kan man låta torka och därefter plocka gräslöksfrön och fylla sin Enkla Blommor burk igen.  

lök
SALLADSLÖK

Salladslöken från förra året blommar också. Man kan även torka blommorna och spara egna färska frön från salladslöken också.  

mangold
MANGOLD

Små nya färska mangold plantor kikar fram. Mangoldplantor hade vi också kvar från förra året. Det är det bästa med mangold - man kan skörda dem två år i rad, då detta är en tvåårig planta! Förra veckan klippte jag ner bladen och stekte dem snabbt i smör. Hur gott som helst och nyttigt för den delen! 

persilja
PERSILJA

Här ser vi persilja från förra året som den ser ut idag. Ännu ett år kan vi njuta av den. Persilja är också för er som vill njuta av en krydda mer än ett år och utan att behöva anstränga er så mycket, häll bara ut fröna, vänta och njut två år i rad. Persilja är en läkeväxt - full av A- och C-vitaminer. Den ger dig också en frisk andedräkt. Persilja kan även användas till att rena kroppen. 

Årets persilja har inte börjat komma upp ännu. 

rucola, ruccola
RUCOLA
Rucolan växer på bra. Enkla Blommors rucola smakar supergott. Den innehåller en massa A-, C- och K-vitamin, även folsyra som är bra för alla gravida och för er som ammar. Rucola renar även levern från gifter. Så det är bara att gå igång med att så lite rucolafrön, det är också en av de enklaste sorterna - bara häll ut fröna - lite tålamod och njut därefter :0)

rädisor
RÄDISOR
Rädisor är för er som vill ha snabba resultat. Det går verkligen fort att odla denna grönsak och jag tror att den är redo att skördas i nästa vecka. Efter det sår jag bara nya frön - 20 dagar senare - skördas nya rädisor. Rädisor är fullproppade med nyttiga vitaminer och mineraler: C-vitamin och zink är en del av dem. Rädisor motverkar magproblem, vilket är ett vanligt problem idag. Och de håller dig frisk och du får inte virusinfektioner lika lätt. Så varför inte frossa i en massa rädisor i år? 


ärtor
SOCKERÄRTOR
Förra året gick sockerärtorna åt väldigt fort. Barnen var ute och plockade dem varje dag och vi använde dem i maten ofta. Därför blev det många fler plator i år. Då jag inte tror att det går att få för mycket av denna godsak heller :0). Sockerärtor kan man också så i omgångar. Jag räknar med att kunna så en ny omgång sockerärtor i juni igen, för att kunna skörda dem sent in på hösten. Om man känner att man har fått nog med sockerärtor på hösten, så går det jättebra att frysa in dem och äta dem vid en annan tidspunkt.


ärtor
Ännu fler sockerärtor...

bönor
BÖNOR
De var också väldigt populära förra året. Det blev också fler av dem i år. Vill man så kan man torka en del av bönorna och på så sätt använda dem vintertid eller spara fröna till nästa år igen. Ja möjligheterna finns där...

spenat
SPENAT

 
Det blev spenat i massor i år. Fulla med järn och vitaminer. Det ska bli gott att skörda småbladen snart!


vitkål
VITKÅL
Detta är också en av favoriterna och en hälsobomb som håller en pigg och frisk. Den är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter - allt sådant som gör att vi mår bra samtidigt som kroppen blir glad. Den har vi inte heller snålat med i år, det blir massor av vitkål!

Jag skördar bladen när de har växt till sig ca 10-15 cm och äter den i salladen. Ibland rå och ibland stekter jag den snabbt i smör.  

------------


Värme och vår - sommaren är snart här!
Björkarna slår ut och pollen cirkulerar i luften, vilket märks i både näsa och svalg. Det går förhoppningsvis över snart. När värmen är här vilket kommer att märkas i rabatterna. De flesta fröer gror vid 5 grader och hela veckan blir en härligt varm vecka med temperaturer upp emot 19 grader. Hos oss nere i Skåne så blir det sommar denna vecka. Så glad jag blir! 

Lyckligtvis har jag fått sått nästan alla fröer som ska ner i jorden. Kvar har jag gurka, som skall direktsås i år, då jag förra året förodlade den inomhus. Men i år är det fullt på alla fönsterkarmar. Och gurkan ska kunna direktsås vilket är mycket enklare än att förodla den inomhus. Allt som kan göras ännu enklare är ännu bättre.
 
Kvar att så i trädgården är:
vallmo, buskkrasse, tagetes och några andra blomsorter skall sås i både rabatter och pallkragar. Projekten ute i trädgården tar förhoppningsvis snart slut och vi kan snart börja njuta av allt istället, tills det är tid för en ny såomgång i juni-juli igen. I år ska jag försöka hinna med att så två omgångar av de flesta grönsaker, för att vi ska ha något att skörda ända fram till vintern och även i början av nästa år. Vi hade både salladslök, gräslök och potatis som vi skördade i början av detta året, och som smakade lika fantastiskt som förra hösten. 

Vill du också så frön i maj? Enkla Blommor har många frön som kan sås i denna månad. Klicka på bilden nedanför för att komma vidare:
så frön i maj


Såsäsongen är i igång på riktigt - förodling, pallkragar och odlingsplaner... 

I april är det en hel del att göra i trädgården och med att förkultivera frön inomhus. Fönsterkarmarna börjar bli fulla med krukor. Massa chili och tomat blir det i år också såklart. Det kan vi inte klara oss utan, inte heller barnen nu när de har vant sig vid att ha egenodlade grönsaker, så är det ett måste för varje år. Det är helt klart en bra "tradition" som vi kommer hålla fast i många år framöver. 


Tomatplantorna är nästan 20 cm höga och behöver planteras om i större krukor och även bindas upp.

tomater, odla tomater


Fler pallkragar
Min söta man har byggt många nya pallkragar i år. Och igår kom där en lastbil med 10 ton jord, så nu ska det odlas ännu mer än vad vi hade räknat med :0). Om ni behöver hjälp med hur man gör med pallkragarna när de väl ligger på gräset... vad gör man efter det? Klicka på bilden för att komma vidare. 
pallkragar, odla i pallkrage, odla pallkrageOdlingsplan
Glöm inte göra upp en plan för hur du vill odla i år. Så får ni fler grönsaker för er själva och blir naturligt av med hungriga skadedjur. Få hjälp med det här:
odling
Nya produkter
nyheter, koppartejp, mördarsniglar, förkläde, förkläde junior, barnförkläde, förkläde, ekologisk, ekologiskt, ekologiska produkter, förkläde mönster, förkläden, trädgård,  odla, odla inomhus, eko, plantera
I sortimentet tillbehör finns nu flera nyheter. Ekologiska förkläden finns för barn, juniorer och vuxna. I slutet av mars finns det även gröna och svarta eko trädgårdsförklädet för vuxna. Odlingssäckarna finns i två storlekar och färger. Vill man odla på väggarna så finns även de supersmarta vägghängda planteringsfickor, i olika storlekar. Den populära snigeltejpen finns i storlekarna 1,2 cm x 30 meter och 3 cm x 20 meter.


Carro och Karin Hemmafixarna

Carro och Karin odlar med Enkla Blommors fröer. För alla er som är odlingsintresserade och behöver inspiration till bak, bygg och odling. Riktigt inspirerande program!!! Se program 2 om odling här: https://www.youtube.com/watch?v=I83Vt_t8Y_U&feature=youtu.be. Alla program hittar ni här: http://karinstradgardochsnickeri.blogspot.se/?m=1
odla, ekologisk, ekologiskt, ekologiska produkter, odla inomhus, ekologiska fröer, frön, så frön, odla frön, frö, fröer, frö, frön, inspiration, inspiration trädgård, kryddor, örter, plantera

Ekologiska trädgårdshandskar

Annika Christensen trädgårdsfotograf är en av många som älskar de supersköna ekologiska trädgårdshandskarna som finns hos Enkla Blommor. Bilden är tagen av Annika Christensen. Hitta dem här:

annikasnaturligating, annika Christensen, ekologiskt, ekoklok, thinkorganicse, eko, ekotips, ekologisk, ekologiskaprodukter, organic, ekologiskt, ekologisktsåklart, byttilleko, ekologisk.jpg

Påsk 2016

Glad påsk alla! Det är många som ställer sig frågan: när är det påsk? I år infaller påsken tidigare än vanligt. Påsken är i vecka 12.  Påskdagen är den 27 mars. Annandag påsk är den 28 mars. 

Påskägg är något som hör påsken till, och som ofta ges till både barn och vuxna. Enkla Blommor har satt ihop tre olika påskpaket med frön som är populära att odla. 


Påsk 2016 Glad påsk! I år (2016) infaller påskdagen den 27 mars. Påskveckan i vecka 12 i år. Annandag påsk är den 28 mars 2016. Ge bort ett påskägg med frön.Fina blomkort till alla blomkombinationer
Till alla blomkombinationer ingår ett kort på blommorna som också är fina att ge bort som present.
Frön med fina bilder. Få inspiration till att  odla olika par på blommor att plantera 


Rabattkod

Om du vill testa Enkla Blommors frö till ett bra pris, så är det just nu 15% rabatt på alla fröer i butiken. Bara ange koden: odlarglädje i kassan så garanterar jag 100% lycka.
rabattkupong, frö, så frön, köpa frön, odla frön

 
Nya produkter hos Enkla Blommor
Alla nya produkter ska kunna användas i trädgården på något sätt.

Koppartejp
En utmaning med att lyckas fullt ut med odlingen kan vara alla hungriga mördarsniglar. Jag tycker inte om att döda djur och kan inte ens döda en spindel, då jag alltid fångar den och kastar ut den så att den får klara sig själv. Jag läste en artikel om snigeltejp på Nyteknik: 
http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikfragan/article3917740.ece#comments

Efter att ha läst artiklen och efter att ha hört med andra som provat att använda snigeltejp, så har jag också tagit in den i sortimentet. 
koppartejp, mördarsniglar, äter mördarsniglar, sniglar, mördarsnigel, mördarsnigel bekämpning,skadedjur, ohyra, skadedjur utomhus
Snart får jag även in 20 m koppartejp som är 3 cm bred.

Odlingsäckar
Det finns även nu röda odlingssäckar. Ett startpaket med olika användbara tillbehör som är på erbjudande. Även planteringsfickor finns att köpa. Perfekt för er som har balkong eller bara vill odla längst väggar eller plank.


BÖRJA FÖRODLA FRÖER
 

Nu är det dags att börja förodla en del fröer. Se vilka fröer som kan sås inomhus, förodlas och sås direkt i trädgården just nu!

förodla, odla chili, basilika odla, odla, plantera, plantera, tomater, odla i kruka, odla inomhus, ekologiska fröer, odla hemma, kryddor, odla kryddor.jpg

Hållbarhet, återanvändbart och ekologiskt!
Enkla Blommor har en del nya produkter i lager. Några av nyheterna är de slitstarka stora odlingssäckarna som håller år efter år. Det ekologiska sortimentet utökas med de fantastiskt vackra och stora ekologiska dukar som kan användas på alla möjliga sätt. En annan sak som man behöver i trädgården är förkläden, äntligen så finns det förkläden som är ekologiska och snygga - både för vuxna och för barn.

Under året så kommer det in fler och bra produkter i butiken.